Kopen-online

De banken van nu

De keuze voor een bank of bankstel is erg divers. Ze zijn er in verschillende ontwerpvormen, kleuren en formaten. Het materiaal van de banken van nu bestaat uit verschillende kwaliteiten en hebben allemaal hun eigen kenmerk. In elke huiskamer heeft een bank een grote invloed op het interieur. Een bank kopen doe je niet zomaar even. Hij moet jaren mee gaan, van goede kwaliteit zijn, comfortabel zitten en er mooi uitzien. En het prijskaartje voor je nieuwe bank, moet natuurlijk ook aantrekkelijk zijn! Maak voor jezelf een lijstje welke kenmerken dé droombank moet bezitten en ga vanuit daar verder. Veel banken zullen daardoor afvallen.

Soorten banken

Een bankstel moet gekocht worden op basis van de grootte van je woonkamer. Een te grote hoekbank in een compacte woning, is een miskoop voor je kleine interieur. Heb je een groot gezin, huisdieren die op de bank mogen, of kleine kind(eren) die graag op de bank springen? Houd hier rekening mee met het uitkiezen van een bank. Er zijn veel soorten bankstellen, waaronder ook diverse kleuren, vormgeving en materiaal verschillend in kunnen zijn. De meeste mensen kiezen hun bank, die past bij hun smaak en interieur. Zitcomfort is meestal doorslaggevend, bij het kiezen van hun voorkeur.

Hoekbanken

Met een hoekbank kun je zelf bepalen aan welke zijde je de dormeuse of een chaise lonque wilt. Met een hoekbank kun je de bank groter of juist kleiner maken, door middel van een tussenstuk. Een hoekbank is voor iedereen in het gezin en je zit echt bij elkaar. Hoekbanken zijn verkrijgbaar in vrijwel ieder soort gewenste stijl, kleur en materiaal.

2- zit en 3- zit banken

Een tweezitter of een driezitter zijn de meest bekende namen onder de banksoorten. Er bestaan ook 1,5, 2,5- en 3,5 zitbanken. De banken zijn recht en hebben armleuningen aan beiden kanten. Er zijn geen echte standaardmaten voor de grootte van de bank, vandaar dat een bank op deze bekende manier wordt aangegeven.

Fauteuil

De fauteuil wordt wel eens onterecht een bank(je) genoemd. Dit zitmeubel kan voor de één comfortabel zitten, terwijl een ander er niet zoveel mee heeft. De (relax) fauteuil ondersteunt het lichaam optimaal. Heerlijk om ontspannen even weg te dromen en niet gestoord te worden door medebewoners die naast je op de bank ploffen. In veel kleuren, materialen en stijlontwerpen verkrijgbaar.

Hocker en chaise lonque

Een hocker of een chaise lonque kunnen van een hoekbank een verlengstuk zijn. Maar de hocker (voetenbank) kan ook in dezelfde stijlontwerp als je 2- of 3- zitter. De voetenbank wordt tegenwoordig ook gebruikt als salontafel en is een populair meubelstuk. De chaise lonque (sofa) bestaat uit een stuk en heeft maar aan een kant een leuning.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2022 Kopen-online

Theme by Anders Norén