Kopen-online

Waar moet ik op letten als ik online verlichting ga kopen?

Het is ontzettend gemakkelijk, online winkelen wanneer het jou uitkomt. Maakt niet uit welke dag, tijd of weersomstandigheden.
Tegenwoordig maakt iedereen gebruik van het online kopen van voeding, kleding, schoenen, boeken, gadgets, interieur en dergelijke.

Verlichting

Er zijn veel online winkels die verlichting verkopen. Dat is makkelijk. Maar er zitten ook zeker valkuilen aan. Wat zijn de valkuilen en waar moet je op letten.Wat moet je weten voordat je je gaat oriënteren op verlichting.

  • Welk soort verlichting wil je?

Wil je een hanglamp, spot, plafondlamp, bureaulamp of tafellamp. Als je weet wat je nodig hebt, scheelt dat veel zoekwerk en kun je gerichter op zoek.

  • Van welk soort verlichting wil je gebruik maken?

Er zijn verschillende soorten lampen.
* Er zijn lampen die je kunt aanpassen aan je stemming en dus meerdere kleuren hebben, je kunt deze zo installeren alsof het net lijkt of je thuis bent. Automatisch laten inschakelen en uitschakelen.
* Led lamp: zeer lange levensduur tot wel 50000 uur, tril en schok bestendig, laag energie verbruik. Kan gedimd worden, verschillende soorten fittingen. Zijn in aanschaf wat duurder.
* Halogeen lamp: een soort gloeilamp die zo’n 2000 uur mee gaat. Fel wit licht en te dimmen. Zijn in meerdere soorten fittingen te verkrijgen en zowel geschikt voor 12 Volt als 230 Volt.
* Spaarlamp: is een normale fitting met een soort van tl-buisje erin, maar gebruikt minder energie dan een gloeilamp (zo’n vier keer minder). Een spaarlamp heeft een lange levensduur tot wel 10000 uur.

Let op het formaat van de lamp die je wilt hebben

Het is namelijk moeilijk in te schatten hoe een lamp staat in de ruimte als je een lamp online besteld. Dus meet het formaat wat je wilt hebben op, zodat je niet een te grote of te kleine lamp besteld.

De kleur van de lamp

Het is nooit exact de kleur die je ziet op internet. Dus houdt er rekening mee dat de kleur kan verschillen met de kleur die je in gedachte had bij de bestelling. Een kleur kan lichter of donkerder uitpakken in werkelijkheid en dan is het de vraag of deze kleur wel bij je inrichting past.

Lichtsterkte

Het is belangrijk te weten welke soort verlichting je wilt maar ook wat de maximale voltage van de fitting moet zijn. Niet dat je een sterke verlichting wilt van de lamp en er maar bijvoorbeeld 25 watt in kan.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2022 Kopen-online

Theme by Anders Norén